اخبار

ایران خودرو و تولید ملی خودروی الکتریکی تارا

ایران خودرو و تولید ملی خودروی الکتریکی تارا

حسن محمدقاسمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، در باره دستاوردهای خود در زمینه توسعه خودروهای الکتریکی در ایران گفت: این گروه علاوه بر تولید نمونه نیمه صنعتی تارای الکتریکی، در زمینه‌های مختلف دانش طراحی زیرسیستم‌ها، شناسایی زنجیره‌های توسعه و تامین قوای محرکه الکتریکی و طراحی سیستم‌های خودروی الکتریکی نیز موفقیت‌های چشمگیری داشته است.

وی اظهار کرد: پروژه تارای الکتریکی در ایران خودرو به عنوان اولین پروژه جدی در صنعت خودروسازی ایران در زمینه الکتریک‌سازی در یادگیری فناوری الکتریک‌سازی بود.

محمدقاسمی در این باره افزود: در پروژه تارای الکتریکی، موتور الکتریکی، واحد کنترل موتور (درایو)، گیربکس، مبدل توان، شارژکننده، واحد کنترل مرکزی خودرو (VCU)، بسته باتری، سیستم مدیریت باتری (BMS) و سیستم مدیریت حرارت به عنوان زیرسیستم‌های مهم طراحی شدند و در نهایت توسعه یافتند.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو توضیح داد: توسعه زیرسیستم‌های مختلف خودروی الکتریکی از مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه بوده است و در تمام مراحل پروژه سعی شده که طراحی زیرسیستم‌ها بر اساس امکانات تولیدی داخلی انجام شود.

وی با اشاره به مشخصات فنی خودروی برقی داخلی گروه صنعتی ایران خودرو افزود: خودروی تارا با باتری حدود 45 کیلو وات-ساعت به حدود 350 کیلومتر پیمایش در سیکل ترکیبی NEDC دست پیدا می‌کند که به پیمایش خودروهای متداول در محدوده‌ قیمتی و کاربری‌های عمومی مشابه در سطح جهان بسیار نزدیک است.

وی ادامه داد: تفاوت خودروی تارا با نمونه‌های جهانی از نظر مشخصات فنی، مثل شیب‌روی، توان موتور الکتریکی، حداکثر سرعت و شتاب‌گیری معدود است، اما با استفاده از فناوری‌های جدیدتر، سعی شده که مشخصات بالاتری را ارائه دهیم.

مدیرعامل جتکو تأکید کرد: در زمینه زیرسیستم‌ها مانند قوای محرکه، دانش طراحی و توسعه در کشور اختلاف چندانی با سطح جهانی ندارد.

او با اشاره به همکاری با شرکای خارجی برای توسعه خودروهای برقی اظهار کرد: همکاری با شرکای خارجی جزو برنامه‌های ما در حوزه توسعه خودروهای برقی است.

وی ادامه داد: همچنین در زمینه توسعه زیرساخت‌های شارژ و شبکه توزیع، همکاری‌های مختلفی انجام شده و نمونه‌هایی از این شبکه‌ها در سطح کشور نصب و اجرا شده است.

محمدقاسمی به تأکید اینکه هزینه تولید باتری بخش مهمی از قیمت خودروهای برقی را تشکیل می‌دهد، گفت: با توجه به کاهش ارزبری برقی به میزان قابل توجهی و ایجاد امکان شارژ در سراسر کشور، انتظار می‌رود که استفاده از خودروهای برقی در ایران افزایش یابد و به تدریج صادرات بنزین کاهش یابد.

او تأکید کرد: ایران خودرو با تدوین یک نقشه‌راه دقیق و هوشمندانه اقدام به توسعه مشترک، انتقال فناوری و تعمیق داخلی‌سازی کرده و در تولید باتری لیتیوم نیز اقدامات خواهد کرد.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش عمق داخلی‌سازی و برنامه‌های تولید داخلی، انتظار می‌رود که میزان ارزبری خودروهای برقی به میزان قابل توجهی کاهش یابد و ایران خودرو به عنوان یک تولیدکننده و بنگاه اقتصادی موفق به تولید محصولات با کیفیت در داخل کشور شود.

وی در ادامه افزود: در طی دو سال آینده، برنامه‌های CBU و CKD اولویت اصلی کشور در تامین خودروهای برقی خواهد بود.

مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تأکید کرد: در صورت رفع مسائل اقتصادی و افزایش تیراژ خودروهای برقی در کشور، انتظار می‌رود که ارزبری بین خودروهای برقی و بنزینی کمتر شود و تبادل ارز ملی با کشورهای خارجی تنظیم خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

 معرفی خودروهای برقی

کدام خودرو ایرانی بهتر است

انواع مدل‌های خودرو

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا