بررسي و مقايسه

باتری پراید و تیبا و ساینا و کوییک

باتری پراید و تیبا و ساینا و کوییک

شما در خرید برخی از قطعات خودروها اغلب پراید، تیبا و ساینا و کوییک را کنار هم می بینید. چون بعضی از قطعات داخلی این خودروها مشابه هم می باشد و مخصوصا در خصوص خودروی ساینا و کوییک این مهم بیشتر به چشم می خورد.

باتری خودرو نیز از جمله قطعات عمومی خودرو می باشد که یک باتری می تواند در خودروهای بسیار مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. یعنی مثل روغن موتور
اگر یکی از خودروهای پراید، تیبا، ساینا و کوییک را دارید باید بدانید که باتری فابریک و اصلی همه این ماشین ها 50 آمپر می باشد.

باتری 50 آمپر در دو قالب کوچک و بزرگ یعنی به ترتیب در دو قالب L1 و L2 تولید می شود.

روی بعضی از مدل های خودروهای ساینا و کوییک که عمدتا از نوع S و اتومات هستند باتری 50 آمپر کوچک نصب می شود.

روی همه مدل های پراید اعم از باتری پراید 111 (هاچبک) یا همان پراید نسیم ، باتری پراید 131 (پراید صبا)، باتری پراید 132، باتری پراید 141، باتری پراید وانت (پراید 151) باتری 50 آمپر L2 به صورت فابریک نصب می شود.

شرکت سایپا معمولا از شرکت صبا باتری برای تامین باتری فابریک و اصلی خودروهای ساخت خود استفاده می کند.

باتری های فابریک این خودروها از نوع LMF یعنیLow maintenance free هستند. یعنی معمولا در فواصل زمانی زیادتری نیاز به تنظیم آب باتری دارند. به خاطر استفاده از سرب با خلوص بالاتر در باتری های فابریکی صبا طول عمر این نوع باتری ها نیز بیشتر از باتری هایی است که صبا باتری به بازار عرضه می کند.

شرکت صبا باتری ایران

در خودروهای پراید، تیبا، ساینا و کوییک دنده ای که باتری آنها از نوع باتری 50 آمپر صبا قالب L2 می باشد. شما می توانید از باتری های 55 آمپر و باتری 60 آمپر که این دو باتری هم قالب L2 هستند استفاده کنید.

معمولا رانندگان این خودروهای ترجیح می دهند که از باتری 55 آمپر استفاده کنند که ذخیره انرژی بیشتری داشته باشند.

اما باید این را در نظر داشته باشید که همین باتری 50 آمپر که کارخانه سایپا به عنوان باتری فابریک استفاده میکند جوابگوی نیازهای برقی خودروی شما می باشد و شما مشکلی از لحاظ استارت و تامین برقی ماشین خود نخواهید داشت.

باتری های صبا را به چه قیمتی می توان خرید کرد؟

باتری صبا جز برندهایی است که شما می توانید با قیمت منصفانه و پایین تر از سایر برندهای ایرانی این باتری را تهیه کنید.

برندهای تولیدی شرکت صبا باتری ایران

البته قیمت ارزان آن نسبت به سایر برندهای ایرانی به معنی کیفیت پایین تر این باتری نسبت به سایر برندها نیست و به علت تیراژ باتری تولید باتری صبا و همچنین هزینه سربار تولید کمتر و در نظر گرفتن سود کمتر توسط کارخانه صبا شما یک باتری خوب را قیمت منصفانه و ارزان می توانید تهیه کنید.

در بازار اصطلاح باتری دولتی نیز به همین باتری صبا اطلاق می شود که به علت قیمت کمتر آن، در بین مردم اصطلاح باتری دولتی رواج پیدا کرده است.

علائم خرابی باتری ماشین :

خرابی باتری ماشین می‌تواند با علائم مختلفی بروز کند. در اینجا به برخی از مهم‌ترین نشانه‌های خرابی باتری ماشین اشاره می‌کنیم:

  1. مشکل در استارت زدن:
  • استارت نخوردن یا دیر استارت خوردن: این شایع‌ترین علامت خرابی باتری است. اگر هنگام چرخاندن سوئیچ، صدای تق تق می‌شنوید یا موتور به سختی روشن می‌شود، احتمالاً باتری ضعیف شده است.
  • استارت نامنظم: گاهی اوقات ماشین به سختی استارت می‌خورد و گاهی اوقات به راحتی. این می‌تواند نشانه‌ای از فرسودگی باتری باشد.
  • استارت سخت در هوای سرد: هوای سرد می‌تواند عملکرد باتری را ضعیف‌تر کند. اگر در هوای سرد به سختی ماشین روشن می‌شود، احتمالاً باتری مشکل دارد.
  1. مشکلات مربوط به برق خودرو:
  • کم نور شدن چراغ‌ها: اگر چراغ‌های جلو، چراغ‌های داخل خودرو یا چراغ‌های داشبورد کم نور شده‌اند، ممکن است باتری ضعیف باشد.
  • مشکل در عملکرد لوازم برقی: اگر لوازم برقی خودرو مانند رادیو، بخاری یا شیشه‌بالابرها به درستی کار نمی‌کنند، احتمالاً باتری ضعیف است.
  • چشمک زدن چراغ‌های داشبورد: اگر چراغ‌های داشبورد به طور ناگهانی چشمک می‌زنند یا خاموش می‌شوند، ممکن است باتری مشکل داشته باشد.
  1. نشانه‌های ظاهری باتری:
  • تورم یا تغییر شکل باتری: اگر باتری متورم شده یا شکل آن تغییر کرده است، احتمالاً خراب شده است.
  • وجود خوردگی در قطب‌های باتری: خوردگی در قطب‌های باتری می‌تواند مانع از انتقال جریان برق شود.
  • نشت اسید باتری: نشت اسید از باتری نشان‌دهنده خرابی آن است.
  • تغییر رنگ نشانگر باتری: باتری‌های اتمی دارای یک نشانگر هستند که رنگ آن وضعیت باتری را نشان می‌دهد. تغییر رنگ این نشانگر می‌تواند نشان‌دهنده خرابی باتری باشد.
  1. سایر علائم:
  • بوی نامطبوع: بوی تخم مرغ گندیده از باتری می‌تواند نشان‌دهنده نشت گاز و خرابی باتری باشد.
  • خالی شدن سریع باتری: اگر باتری به سرعت خالی می‌شود، حتی پس از شارژ شدن، احتمالاً خراب شده است.
  • نیاز به استفاده مکرر از کابل باتری به باتری: اگر به طور مکرر مجبور به استفاده از کابل جامپر برای روشن کردن ماشین می‌شوید، باتری شما احتمالاً مشکل دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا