رپورتاژ آگهی

نقش کلیدی ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی

نقش کلیدی ورق گالوانیزه در صنعت خودروسازی

آهن پرایس: ورق گالوانیزه یکی از مهمترین مقاطع فولادی در صنعت خودروسازی است که به دلیل داشتن لایه محافظ، در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی مقاوم است و به دلیل داشتن سطحی صاف، انعطاف‌پذیری بالا و رنگ‌پذیری مطلوب، در ساخت خودرو به‌وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نقش قیمت ورق گالوانیزه در محاسبه قیمت خودرو

در بررسی عوامل اثرگذار بر قیمت خودرو، به طور قطع نمی‌توان نوسانات قیمت ورق گالوانیزه که سهم ده درصدی از نرخ خودرو را دارد، نادیده گرفت. به بیانی دیگر از آنجایی که 65 درصد از قیمت خودرو به نرخ مواد اولیه آن بستگی دارد، قیمت ورق گالوانیزه نیز به عنوان مواد اولیه کاربردی در بدنه خودرو حائز اهمیت می‌نماید.

به عنوان نمونه اگر قیمت هر کیلوگرم ورق گالوانیزه را حدود 60 هزار تومان در نظر بگیریم سهم قیمت ورق گالوانیزه استفاده شده در خود رو 60 میلیون تومان تمام می‌شود. با این اوصاف با فرض اینکه کمترین قیمت خودرو ایرانی 500 میلیون باشد، حدود 60 میلیون تومان از آن به قیمت ورق گالوانیزه اختصاص دارد.

دلایل استفاده از ورق گالوانیزه در ساخت خودرو

انواع مختلفی از ورق‌های فولادی در بازار وجود دارد اما بیشترین درصد استفاده از این محصول در بدنه خوردو به ورق گالوانیزه اختصاص دارد، احتمالا این پرسش برای شما هم ایجاد شود که چه دلیلی برای کاربرد ورق گالوانیزه در ساخت خودرو وجود دارد؟ در ادامه به پاسخ این پرسش پرداخته می‌شود.

همانطور که در سطور بالا نیز اشاره شد، ورق گالوانیزه در دسته محبوب‌ترین ورق‌های فولادی در صنایع مختلف به شمار می‌رود و به دلیل داشتن ویژگی‌هایی مانند قابلیت انعطاف و شکل‌پذیری بالا، قابلیت رنگ‌پذیری بالا، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی، امکان بازیافت، استحکام و دوام بالا، وزن سبک، طول عمر مفید و هزینه تعمیر و نگهداری پایین، در طیف وسیعی از صنایع به ویژه در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد ورق گالوانیزه در خودرو

همانطور که گفته شد ورق گالوانیزه ده درصد از بدنه فولادی خودرو را شامل می‌شود. در ادامه به معرفی بخش‌های مختلف خودرو که در آن از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود، اشاره می‌گردد:

  • بدنه خودرو
  • شاسی و کابین خودرو
  • ضربه‌گیر و تقویت‌کننده خودرو
  • تیرهای در و صندلی خودرو

مزایای کاربرد ورق گالوانیزه در خودروسازی

  • با توجه به اینکه ورق گالوانیزه با پوششی از روی تولید می‌شود، در برابر زنگ‌زدگی مقاومت بالایی دارد و در شرایط جوی مختلف دوام می‌آورد.
  • همچنین ورق گالوانیزه به دلیل وزن سبکی که دارد مصرف سوخت خودرو را نیز کاهش می‌دهد. معمولاً ورق‌ گالوانیزه مورد استفاده در صنعت خودرو دارای ضخامت 0.4 تا 2 میلی‌متر و عرض 800، 880 و 1000 میلی‌متر است؛ به عنوان نمونه، برای ساخت بدنه خودرو پژو 405 معمولا از ورق گالوانیزه فولاد مبارکه با ضخامت 0.7 میلی‌متر استفاده می‌شود.
  • افزون بر این ورق گالوانیزه به دلیل استحکام کششی بالایی که دارد در برابر ضربه و بار سنگین مقاوم است و به عبارتی ایمنی خودرو را تضمین می‌کند.
  • قابلیت بازیافت ورق گالوانیزه، ویژگی دیگری است که امکان استفاده دوباره از این محصول را بدون افت کیفیت، برای تولیدکنندگان فراهم کرده است. از طرفی دیگر انعطاف پذیری بالایی که این ورق دارد دست طراحان را برای طراحی زیباتر بدنه آن باز گذاشته است.
  • علاوه بر این با توجه به مقاومت ورق گالوانیزه در برابر خوردگی و زنگ زدگی، هزینه نگهداری خودرو کاهش یافته و نیازی به پوشش دهی مجددا ورق نیست، که این امر طول عمر مفید و کاهش هزینه‌ها را در بلندمدت به دنبال دارد.

کدام کارخانه ورق خودرو تولید می کند؟

ورق گالوانیزه به عنوان مواد اولیه اساسی در تولید خودرو، در کارخانه‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شود از همین رو قیمت ورق گالوانیزه برندهای مختلف در بازار متغیر است، این کارخانه‌ها شامل موارد زیر است:

  • کارخانه ورق گالوانیزه تاراز چهار محال و بختیاری
  • کارخانه تولید ورق گالوانیزه هفت الماس قزوین
  • ورق گالوانیزه فولاد امیرکبیر کاشان
  • کارخانه ورق گالوانیزه شهر کرد
  • ورق گالوانیزه شهریار تبریز

در بین کارخانه‌هایی که اشاره شد، شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به ورق خودرو شناخته می‌شود که بخش اعظمی از ورق گالوانیزه مورد نیاز این صنعت را در بازار داخلی و بازارهای خارجی تأمین می‌کند به طوری که ورق گالوانیزه این کارخانه به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، پاکستان، امارات و … صادر می‌شود.

عوامل موثر بر قیمت ورق گالوانیزه

همانطور که در سطور بالا نیز اشاره شد، ورق گالوانیزه به عنوان محصولی که کاربرد بالایی در صنعت خودروسازی دارد، هر نوع نوسان قیمت ورق گالوانیزه ممکن است نرخ خودرو را نیز تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان این محصول روند نوسانات قیمت ورق گالوانیزه حائز اهمیت است.

عوامل متعددی در تعیین و تغییر قیمت ورق گالوانیزه اثرگذار است که اطلاع از این عوامل به شما در خرید ورق گالوانیزه کمک خواهد کرد. در ادامه به برخی از مهمترین مؤلفه‌ها اشاره می‌شود:

  • ابعاد ورق گالوانیزه
  • ضخامت ورق
  • وزن ورق گالوانیزه
  • میزان پوشش روی سطح ورق
  • نحوه تولید ورق و فرایند گالوانیزاسیون
  • استاندارد تولید و نوع ورق استفاده شده
  • کارخانه سازنده ورق

قیمت ورق گالوانیزه چگونه بر قیمت خودرو اثرگذار می‌گذارد؟

با توجه به کاربردهای متعددی که برای ورق گالونیزه در صنعت خودرو بیان شد می‌توان گفت به‌طبع قیمت ورق گالوانیزه هم برای تولیدکننده و هم برای مصرف‌کننده اهمیت بالایی خواهد داشت، در ادامه چگونگی تأثیر قیمت ورق گالوانیزه بر قیمت روز خودرو مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • افزایش هزینه‌های تولید: افزایش قیمت ورق گالوانیزه به عنوان مواد اولیه در قیمت نهایی خودرو اثرگذار خواهد بود.
  • انتقال هزینه به مصرف کننده: با افزایش هزینه تولید، قیمت خودرو نیز افزایشی می‌شود و مصرف‌کننده نیز به‌ناچار مبلغ بیشتری باید برای خرید خودرو پرداخت کند.
  • افت کیفیت خودرو: با افزایش قیمت مواد اولیه ممکن است خودروسازان برای کاهش هزینه‌های تولید و کنترل قیمت‌ها، از مواد اولیه با کیفیت پایین و قیمت پایین استفاده کنند که این امر به کاهش کیفیت و ایمنی خودرو منجر خواهد شد.
  • افت تقاضا و کاهش تولید: با افزایش قیمت خودرو ممکن است تقاضا با کاهش نسبی مواجه شود و در نهایت تولید نیز افت قابل توجهی بیابد.

نحوه خرید ورق گالوانیزه از آهن پرایس

روش‌های مختلفی برای خرید ورق گالوانیزه وجود دارد که رایج‌ترین آنها خرید از بورس کالا، خرید ورق گالوانیزه از کارخانه، خرید از بنگاه و خرید آنلاین ورق گالوانیزه است.

انتخاب شیوه خرید شما به عواملی مانند امکان خرید مستقیم و تناژ محدود، مسافت محل تخلیه بار تا محل خرید، بودجه مدنظر و … بستگی دارد. با این حال اگر در خرید خود نیاز به مشاور دارید می‌توانید از طریق شماره 02154103 با کارشناسان فروش آهن پرایس تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

گفتنی است خرید ورق گالوانیزه از آهن پرایس هیچ نوع محدودیتی ندارد و می‌توانید به هر میزان که ورق گالوانیزه نیاز دارید خریداری کنید، همچنین می‌توانید قیمت ورق گالوانیزه کارخانه‌های مختلف را روی سایت آهن پرایس مشاهده و مقایسه کنید، سپس ورق مورد نیاز خود را خریداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا